Tisztelt Kongresszusi Résztvevők, Kedves Kollégák!

 

Újabb fejezetéhez érkezett a gyulai „Trilógia” …

1976-ban megalakult a Magyar Nőgyógyász Társaság Gyermeknőgyógyászati Szekciója, amely az alapítás évében csatlakozott a Nemzetközi Gyermeknőgyógyász Társasághoz. Kiemelt jelentőségű esemény volt szekciónk Magyar   Gyermeknőgyógyász Társasággá alakulása 2011. májusában, Gyulán.

A gyermeknőgyógyászat a nőgyógyászat egyik speciális területe. Feladata a 0-18 éves korosztály nőgyógyászati szakellátása. Éppen akkor kezdődik, amikor egy gyermek felsír és a 18. életévig tart. Ez idő alatt változó hatások érik a fejlődő szervezetet, és ennek a sokrétű befolyása alatt áll – különösen a serdülés időszakában – egy fiatal.

A Társaságnak a fő célkitűzése a reproduktív egészség megőrzése és védelme. Csecsemőkorban a leánygyermeknél előforduló fejlődési rendellenességek, megbetegedések és ezek gyógykezelése szintén a gyermeknőgyógyászat feladatai közé tartozik.

Az utóbbi években gyakorlatilag hazajárnak városunkba a 47 éves múltra visszatekintő szervezet tagjai.  2014, 2016, 2018, 2021 után 2023-ban november 17-én a XXXIII. Magyar Gyermeknőgyógyász Társaság programjaira érdemes figyelni. Az Alföld déli részén, a hangulatos történelmi fürdővárosban, Erkel Ferenc szülővárosában, Gyulán a Göndöcs-kertben található Vigadóban tartandó kongresszusunkra várjuk az érdeklődőket.

A kongresszusra a gyermeknőgyógyászat iránt elhivatott minden szakember, a leánygyermekeink, a felnövő serdülő leánygeneráció nőgyógyászati és reproduktív egészségért aggódó és tenni akaró, valamint valamennyi érdeklődő jelentkezését várjuk. A jövőre nézve kiemelten fontosnak tartjuk választott szakterületünk népszerűsítését a fiatalabb generáció körében.

A „Trilógia” másik két fejezete is ezen a hétvégén kerül megrendezésre: a VI. „Polgári és büntetőjogi felelősség az egészségügyi gyakorlatban” című kongresszus, valamint Békéscsabán, a Békés Vármegyei Kormányhivatal Beliczey-termében a Magyar Család- és Nővédelmi Tudományos Társaság éves tudományos összejövetele.

Mindazok, akik megtisztelnek bennünket jelenlétükkel Gyulán, gyönyörködhetnek majd a régmúlt időkről mesélő ősfákkal övezett csónakázó tóban, a több mint ötszáz éves gótikus téglavárban, az Almásy Kastélyban, Erkel Ferenc szülőházában.

Kérünk mindenkit, amennyiben teheti, jöjjön el Gyulára – akár egy hosszú hétvégére is.

Reméljük, hogy a tudományos összejövetel mellett a fakultatív programok, a látnivalók igazi élményként maradnak meg a Gyulára látogatókban.

A kongresszusok házigazdájaként kívánok mindenkinek tartalmas tudományos programokat, kellemes időtöltést!

Szeretettel várunk mindenkit a „Trilógián” Gyulán!

DR. PÁRDUCZ LÁSZLÓ PHD. C. EGYETEMI DOCENS
Békés Vármegyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórház
Szülészet-Nőgyógyászati osztály osztályvezető főorvosa
Gyermeknőgyógyász Társaság alelnöke

Tisztelt Kongresszusi Résztvevők!

 

Sok szeretettel köszöntöm Önöket Gyula Város Önkormányzata nevében a Magyar Gyermeknőgyógyász Társaság XLII. Kongresszusán!

Igen nagy öröm és elismerés mindannyiunk számára, hogy 2011-es gyulai önálló társasággá alakulása óta gyakorlatilag hazajár városunkba e nagy múltú szakmai szervezet, hiszen 2014-ben, 2016-ban, 2018-ban és 2021-ben is városunkat választották szakmai szimpóziumuk helyszínéül. Ez a helyszínválasztás arra is rávilágít, hogy Gyula egészen különleges város. Magyarországon ugyanis Gyula az egyetlen nem megyeszékhely település, amely a megyei igazságszolgáltatásnak és a megyei egészségügynek egyaránt központja.

A mostani kongresszus folytatja a korábban megkezdett hagyományt: az orvos szakma és a bíróságon dolgozó kollégák szakmai párbeszéde segítségével világít rá az interdiszciplináris megközelítés gyakorlati hasznára, a két gyulai eseményt pedig a Magyar Család- és Nővédelmi Tudományos Társaság éves összejövetele teljessé, melyet Békéscsabán, a Békés Vármegyei Kormányhivatal Beliczey-termében rendeznek meg.

Gyula – tudásközponti szerepe mellett – leginkább turisztikai adottságairól ismert, így egy ilyen nagyszabású szakmai program számára ideális helyszínnek tekinthető. Erről reményeim szerint Önök is meggyőződhetnek majd a rendezvény sűrű szakmai programja mellett is, ha ellátogatnak a várba, a 2018-ban Európa 40 legjobb kiállítóhelye közé beválasztott Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontba, az újabb sikeres szezont maga mögött tudó Gyulai Várfürdőbe és az AquaPalotába, az Erkel Ferenc Emlékházba vagy a 2014-re megújult, a Kohán Képtárnak és Vigadónak is helyet biztosító, Göndöcs-kertbe.

Az utóbbi években világszerte előtérbe kerültek azok az úti célok, melyek nem egyetlen attrakcióra épülnek. Gyula a magyarországi turisztikai központok között az egyik legsokszínűbb, amit a mostani hétvégén igyekszünk kulturális kínálatunk minél teljesebb körű bemutatásával Önöknek is bizonyítani. Őszintén remélem, hogy a mostani rövid ízelítő után kedvet kapnak ahhoz, hogy később családjukkal, barátaikkal is felkeressék majd Gyulát!

Ez úton kívánok sikeres tanácskozást, eredményes szakmai munkát és kellemes, tartalmas időtöltést mindannyiuknak! Érezzék jól magukat nálunk!

DR. GÖRGÉNYI ERNŐ
Gyula város polgármestere

Tisztelt Hölgyeim, Uraim, Kedves Kollégák!

 

Gyula városa számos orvostudományi rendezvénynek ad otthont. Közöttük kiemelendő a  Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórház Szülészet-nőgyógyászati Osztályának szakmai tudományos rendezvényei.

A szülészet-nőgyógyászat fontos a megelőzés és egészségügyi felvilágosítás területén. A nőgyógyász és gyermeknőgyógyász szakorvosok kulcs szerepet töltenek be a fiatalok szexuális felvilágosításában és a nemi úton terjedő betegségek megelőzésében. Az Önök elköteleződésén, elhivatottságán alapul a fiatal lányok, nők egészségkulturáltságának fejlesztése, ami egyik záloga a felnövekvő nemzedék egészégének. Önökre számítunk, a születéstől 18 éves korig, a leányok nőgyógyászati betegségeinek megelőzésében, felderítésében és gyógykezelésében. Az Önök által művelt szakterületnek szerepe van a felnőtté válás, az anya szerepre való felkészülés előkészítésében éppen úgy, mint, a serdülőkori nem kívánatos terhességek és a szexuális úton terjedő betegségek elleni küzdelemben is.

A kongresszuson a speciális témák kifejtésével a fenti célok eléréséhez kerülünk közelebb. Ehhez kívánok Önöknek, egy kis kikapcsolódással, kellemes időtöltéssel összekapcsolt hasznos szakmai munkát.

DR. BECSEI LÁSZLÓ
főigazgató főorvos
Békés Vármegyei Központi Kórház

A Kongresszus védnökei:

Prof. Dr. Ács Nándor
Magyar Nőorvos Társaság elnöke
Dr. Krasznai Zoárd PhD, med. habil.
Magyar Gyermeknőgyógyász Társaság elnöke

Helyi védnökök:

Dr. Görgényi Ernő
Gyula város polgármestere
Dr. Becsei László
Békés Vármegyei Központi Kórház főigazgató főorvosa

 

 

A Kongresszus tiszteletbeli elnöke:

 

Prof. Emeritus Dr. Borsos Antal

a Magyar Gyermeknőgyógyász Társaság örökös tiszteletbeli elnöke

 

A Kongresszus elnök házigazdája:

Dr. Párducz László PhD. c. egyetemi docens

Békés Vármegyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosa

a Gyermeknőgyógyász Társaság alelnöke

Szervező bizottság:

Dr. Párducz László PhD c. egyetemi docens

Dr. Krasznai Zoárd PhD, med. habil.

Dr. Juhász Alpár Gábor PhD

 

 

A fő témák:

 • Reprodukciós egészségvédelem
 • Gyermeknőgyógyászati megbetegedések
 • HPV elleni védőoltások kérdései
 • Fogamzásgátlás serdülőkorban
 • Sürgősségi fogamzásgátlás
 • Fejlődési rendellenességek sebészeti rekonstrukciós műtétei
 • Gyermeknőgyógyászati endokrinológia
 • Serdülőkori pszichés zavarok
 • A jog és a serdülőkor kérdései
 • Gyermeknőgyógyászati határterületi kérdések

 

A fő témák körében (de nem kizárólagosan) várjuk előadások bejelentését, illetve számos téma tekintetében hazai és nemzetközi meghívott előadók referátumai is szerepelnek a programban.

A fiatal kollégák számára a kongresszus során külön blokkban biztosítunk lehetőséget érdekes esetek bemutatására 5 perces előadások formájában a gyermeknőgyógyászat bármely területéről. Hívunk mindenkit, ossza meg velünk az elmúlt évek legérdekesebb, tanulságos eseteit!

 

Magyar Gyermeknőgyógyász Társaság vezetősége 2023.

 

ELNÖK:

Dr. Krasznai Zoárd PhD, med. habil.

klinikaigazgató, egyetemi docens

Debreceni Egyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika

4032 Debrecen, Nagyerdei krt 98.

Tel: +36/52/255705

Email: krasznai.zoard@med.unideb.hu

 

ALELNÖK:

Dr. Párducz László PhD c. egyetemi docens
Békés Vármegyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórház
Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály
osztályvezető főorvos
5700 Gyula
Semmelweis I. u. 1.
Tel.: +36-66/526-594
Mobil: +36-30/9837-296
E-mail: parduczlaszlo@gmail.com

 

TITKÁR:

Dr. Varga-Tóth Andrea PhD
Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ
Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika
6725 Szeged Semmelweis u. 1.

 

SZERVEZŐ TITKÁR:

Dr. Juhász Alpár Gábor

 

TAGOK:

 

Dr. Juhász Alpár Gábor

Dr. Párducz László

Dr. Krasznai Zoárd

Dr. Varga- Tóth Andrea

Dr. Szőczei Beáta

Dr. Kanizsai Beáta

Dr. Ujházi András

Dr. Kovács Réka

Dr. Molnár Imre

 

PÉNZÜGYI FELÜGYELŐ BIZOTTSÁG

Dr. Bálint Írisz Boglárka

egyetemi tanársegéd

Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ

Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika

7624 Pécs, Édesanyák útja 17.

Dr. Pócsi Tamás

főorvos

B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház

Semmelweis Tagkórház

Szülészet – Nőgyógyászati Osztály

3530 Miskolc, Mártírok u. 2.

Térkép

Helyszín:

 

 

Gyula Vígadó

Gyula, Béke sgt 35.  5700

 

 

Kezdés: péntek 09:00

Regisztráció: 08:00

 

Parkolási lehetőség:

A kongresszus ideje alatt díjmentes parkolóhelyet bíztosítunk a kongresszus résztvevőinek, a Művelődési Ház mögötti parkolóban!

A tudományos program és az összes kísérő rendezvény kizárólag a regisztrációban kapott névkitűzővel látogatható, melyhez szíves megértésüket kérjük.

Regisztrációs díjak 2023. november 1-ig történő befizetéssel 2023. november 1. után történő befizetéssel
Résztvevő szakorvos 35.000.-Ft 45.000.-Ft
MGYNT tagoknak (amennyiben a Tagdíj rendezve) 30.000.-Ft 40.000.-Ft
Résztvevő szakorvosjelölt 20.000.-Ft 25.000.-Ft
Előadást bejelentő szakorvosjelölt 10.000.-Ft N.A
Szakdolgozó 20.000.-Ft 20.000.-Ft
Kísérő 15.000.-Ft 20.000.-Ft

 

A kongresszus részvételi díját a „A Gyulai Kórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztályáért” Alapítvány számlaszámára kérjük utalni, megjegyzésben a kedvezményezett megnevezésével. Kérjük, hogy a pontos számlázási címet a regisztráció oldalán szíveskedjen feltüntetni. Céges regisztráció esetén amennyiben szükséges a parduczlaszlo@gmail.com email címen vagy a 06/30/7003887 telefonszámon tudnak egyeztetni kollégánkkal.

A résztvevők regisztrációs díja tartalmazza: tudományos programon való részvételt, programfüzetet, az akkreditáció díját, a kávészüneti ellátást és az ebédet (péntek), a Magyar Gyermeknőgyógyász Társaság éves tagdíját.

Kísérők regisztrációs díja tartalmazza: tudományos programon való részvételt, programfüzetet, kiállítás látogatását, a kávészüneti ellátást, és az ebédet (péntek)

Az esti fogadást, vacsorával egybekötött táncos mulatságot az ár nem tartalmazza. A részvétel a vacsorajegy felmutatásával lehetséges.
A bankett vacsora ára: 10.000 Ft

RegisztrációSzállások

Egyéb lehetőségek:

Egyéb lehetőségek:

(regisztráció birtokában)

Gála vacsora (11.17) 10.000.- Ft/ fő

 

2023. november 17.
08:30 – 09:00 Regisztráció
09:00 – 09:10

Megnyitó

Dr. Görgényi Ernő  – Gyula város polgármestere

Dr. Becsei László – A Békés Megyei Központi Kórház Főigazgató Főorvosa c. egyetemi tanár

Dr. Krasznai Zoárd PhD – A Magyar Gyermeknőgyógyász Társaság elnöke

Dr. Párducz László PhD – A Magyar Gyermeknőgyógyász Társaság alelnöke

I. Szekció üléselnök: Prof. Dr. Németh Gábor, Prof. emeritus Dr. Papp Zoltán
09:10 – 09:25 A tinédzserkori elhízás gyermeknőgyógyászati vonatkozásai
Dr. Juhász Alpár Gábor PhD, egyetemi adjunktus
Aranykéz Nőgyógyászati Praxis
09:25 – 09:35 Fiatalkori testsúly zavarokról és egészséges táplálkozásról
Szőczei Beáta főorvos
Józsefvárosi Egésségügyi Szolgálat Nőgyógyászati Osztály
09:35 – 10:05 A terhességmegszakítás esélyének elvesztéséről
Dr. Döme Attila tanácselnök
Kúria
10:05 – 10:15 Szexuális visszaélés tanulságos jogesete
dr. Orbán Győző orvos jogász
Fóti Egészségügyi Központ
10:15 – 10:30 A serdülőkori vérzészavarok diagnosztikája
Dr. Farkas Eszter gyermeknőgyógyász szakorvosjelölt
L33 Medical
10:30 – 10:45 Kávészünet
II. Szekció üléselnök: Prof. emeritus Dr. Bártfai György, Prof. emeritus Dr. Tóth Zoltán
10:45 – 11:00 Gyermekek sérelmére elkövetett szexuális erőszak, gyermek pornográfia
Hanko Katalin rendőrörnagy
Békés Vármegyei Rendörfőkapitányság, Bünügyi Igazgatóság
11:00 – 11:30

A HPV fertőzések lehetőségei-gyermeknőgyógyászati aktualitásai  (MSD szimpózium)

Dr Párducz László PhD

C. Egyetemi Docens (SZTE. Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ, Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika)

C. Egyetemi Tanár (Gál Ferenc Egyetem)

Békés Vármegyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztály

11:30 – 11:45 Hüvelyi laktobacilusok antibiotikum érzékenysége
Dr. habil. Virok Dezső PhD, egyetemi docens
SZTE ÁOK Orvosi Mikrobiológiai és Immunbiológiai Intézet,Szeged
11:45 – 11:55
A fiatalkorúak Borrelia fertőzésének hatása a későbbi családtervezésre
Dr. Szili Károly PhD, egyetemi docens
Széchenyi István Egyetem, Egészség- és Sporttudományi Kar, Szülészeti és Nőgyógyászati Tanszék
11:55 – 12:10 Diszkusszió
12:10 – 13:10 Ebédszünet
III. Szekció üléselnök: Dr. Krasznai Zoárd PhD, Prof. Dr. Apró György
13:10 – 13:20 A fiatalkorúak egészségnevelésének aktualitásai a családtervezés vonatkozásában
Dr. Párduczné Dr. Szöllősi Andrea PhD főiskolai docens

Gál Ferenc Egyetem Egészség- és Szociális Tudományi Kar Gyula
13:20 – 13:35 Mesterséges intelligencia a gyermeknőgyógyászatban
Hódi Szabolcs PhD hallgató
Széchenyi István Egyetem, Egészség- és Sporttudományi Kar, Szülészeti és Nőgyógyászati Tanszék
13:35 – 13:55
Hüvelyképzés s rekonstrukció komplex fejlődési rendellenességek esetén. Túl az MRKH-n..
Dr. Krasznai Zoárd Phd. egyetemi tanár, klinikaigazgató, Dr. Farkas Zsolt, Dr. Molnár Szabolcs
DE KK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika
13:55 – 14:05 A gyermeknőgyógyászat a politikai korrektség korában
Dr. Sziliné Dr. Dézsi Csilla
Békés Vármegyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztály
14:05 – 14:15 Fiatalkori adnextorquatio felismerése, kezelése
Dr. Teiringer Nóra szülész-nőgyógyász

Szabolcs- Szatmár- Bereg Vármegyei Oktatókórház
14:15 – 14:30 Diszkusszió
IV. Szekció üléselnök: Dr. Szőczei Beáta, Dr. Ujházy András PhD
14:30 – 14:45
Gyermekaneszteziológiai kihívások európai szemmel
Dr. Vágó Otília főorvos
Békés Vármegyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály
14:45 – 14:55
POCT a gyermeknőgyógyászatban-fokuszban a megelőzés és a gyors diagnosztika (élő bemutató)
Dr. Szili Károly PhD, egyetemi docens
Széchenyi István Egyetem, Egészség- és Sporttudományi Kar, Szülészeti és Nőgyógyászati Tanszék
14:55 – 15:05 Az autoimmun terápiák biztonságossága a fiatalkorúak terhessége alatt
Baranyai Tamás biológus
Békés Vármegyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórház
15:05 – 15:15 Diszkusszió
15:15 – 15:20 Kávészünet
V szekció üléselnök: Dr. Juhász Alpár Gábor PhD, Dr. Takács István
15:20 – 15:35 Endometriosis serdülőkorban
Dr. Prosszer Mária egyetemi tanársegéd
Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászatoi Klinika Baross Utcai Részleg
15:35 – 15:50
Robert’s uterus hiszteroszkópos kezelése ultrahang védelemben- eset bemutatás
Dr. Farkas Zsolt1 szülész-nőgyógyász szakorvos, Dr. Tisza András2, Dr. Lente Zsófia2, Dr. Kövér Ágnes1, Dr. Móré Csaba1, Dr. Krasznai Zoárd PhD egyetemi tanár, klinikaigazgató1
DE KK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika1, DE KK Kenézy Gyula Campus Radiológia2
15:50 – 16:05
Gyermekkori elhízás felnőttkori következményei. FTO génpolimorfizmus, 2-es típusú diabétesz és ràkkockàzat viszonya.
Dr. Bánhegyi Róbert PhD főorvos
Békés Vármegyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórház Onkológiai Osztály
16:05 – 16:15 A szexuális abúzus gyermeknőgyógyászati vonatkozásai
Dr. Balogh Sára tanársegéd
Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászatoi Klinika Baross Utcai Részleg
16:15 – 16:25 Malignus ovarium tumorok gyermeknőgyógyászati vonatkozásai
Dr. Kerepesi Judit
16:25 – 17:25 A Magyar Gyermeknőgyógyász Társaság tisztújító közgyűlése
18:25 – Vacsora a Vigadóban

 

A Magyar Gyermeknőgyógyász Társaság tisztelettel meghívja Önt, mint a Társaság teljes jogú tagját a 2023. november 17. napján (péntek) 16:00 órakor tartandó Közgyűlésére

A közgyűlés helyszíne:

Gyula Vígadó

Gyula, Béke sgt 35.  5700


Napirendi pontok:

 • Elnöki-Főtitkári és Felügyelő Bizottsági beszámolók
 • évi pénzügyi beszámoló ismertetése
 • Tisztújítás (Elnökség megválasztása, Felügyelő Bizottság tagjainak megválasztása)
 • Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt alapszabály elfogadása
 • Egyebek

Határozatképtelenség esetén (kevesebb, mint 50% + 1 fő) a megismételt Közgyűlés 2023. november 17. napján 16 óra 15 perckor kerül megtartásra az eredeti napirendi pontok szerint. A megismételt közgyűlés a megjelentek számára tekintet nélkül határozatképes.

 

 

Egyéb Fakultatív programok

 

 

Kiállítóhelyek:

Almásy-kastély állandó kiállítás: 3500 Ft/fő

Kedvezményes (diák,nyugdíjas): 2000 Ft/fő

Állandó kiállítás Gyulai: 1750 Ft/fő

Kedvezményes Gyulai: 1000 Ft/fő

Állandó kiállítás csoportos (15 főtől): 3400 Ft/fő

Csoportos kedvezményes: 1900 Ft/fő

Csoportos Gyulai: 1700 Ft/fő

Csoportos kedvezményes Gyulai: 950 Ft/fő

Toronykilátó: 500 Ft/fő

kedvezményes: 250 Ft/fő

Tárlatvezetés díja:10.500 Ft/alkalom/45 perc; 15.000 Ft/alaklom/45 perc- idegen nyelven (max.: 40-45 fő egy csoporton belül)

15.000 Ft/alkalom/80 perc

Gyertyafényes tárlatvezetés: 4.100 Ft/fő

Szabadulószobák: 2200 Ft/fő A kastélyban 2 témájú szabadulószoba működik, egyszerre maximum 5-6 fő tudja használni.

https://gyulaikastely.hu/szolgaltatasok/szabaduloszobak/

 

Időszaki kiállítás (Sisi): 2200 Ft/fő

Kedvezményes: 1500 Ft/fő

Csoportos: 2100 Ft/fő

Csoportos kedvezményes: 1400 Ft/fő

Tárlatvezetés díja: 600 Ft/fő

 

Kisvonatos városnézés:

a, Városnézés a Vigadótól indulva 16:00 órakor, érkezés 17:00 órakor a szálláshelyre (1600 Ft/ fő), ennek időtartama kb. 50 perc,

b, Városnézés idegenvezetővel, mely a Város 3 pontján megállva, leszállva bemutatja a várost, ennek időtartama 1,5 óra,

c, Kisvonattal városnézés és a Hústörténeti Múzeum megtekintése, kóstolóval egybekötve ( 1200 Ft/fő), valamint a Gyulai Pálinkamanufaktúra bemutatója és 4 fél pálinka kóstolása 2600 Ft/fő, ennek időtartama kb. 2 óra,

d, Erkel Ház bemutatása, tárlatvezetés keretében megismerhetik Erkel Ferenc életét és munkásságát, igény szerint közreműködik a Gyulai Vonósnégyes,

 

Séta Gyula történelmi belvárosában idegenvezető kíséretében (időtartama kb. 2 óra),

 

Fürdőzés a Gyulai Várfürdőben.

BEFIZETÉS

Előzetesen számlát céges támogatás esetén annak a cégnek küldünk, amely e-mail-en vagy levélben hivatalosan elküldi szándéknyilatkozatát a támogatás mértékéről. Regisztrációját akkor tekintjük véglegesnek, ha a regisztrációs díja bankszámlánkra vagy postai úton hozzánk beérkezik. Számlát csak a regisztrációs lapon jelzett címre tudunk kiállítani, befizetésének beérkezése után. A számla kiállítása után másik számlát küldeni, számlát korrigálni nem áll módunkban.

Kérjük, hogy a közlemény rovatban szíveskedjen feltüntetni nevét.

LEMONDÁS, VISSZAFIZETÉS

Regisztrációs díjának visszafizetése – annak elküldése után – 2023. október 15-ig lehetséges. Ezután a kötbér 100%-os!

DOKUMENTUMOK, LETÖLTÉSEK

Előadás bejelentőlap letöltése

Szponzorált előadás

Rendezvényünkön lehetőség van szponzori előadások megtartására,  további információkról kérjük a parduczlaszlo@gmail.com e-mail címen, vagy a +36 30 983 7296 telefonszámon tájékozódjon.

Egy előadás díja: 250.000 Ft + ÁFA.

Kiállítási lehetőség

Rendezvényünkön lehetőség van kiállítóhelyek bérlésére, további információkról kérjük a parduczlaszlo@gmail.com e-mail címen, vagy a +36 30 983 7296 telefonszámon tájékozódjon.

Kiállítóhely díja: 100.000 Ft/m2 + ÁFA (minimum 3 m2 bérelhető)

Programfüzet

Lehetőség van rendezvényünk programfüzetében való hirdetésre, további információkról kérjük a parduczlaszlo@gmail.com e-mail címen, vagy a +36 30 983 7296 telefonszámon tájékozódjon.

Elhelyezett reklám díja: 150.000 Ft + ÁFA

Magyar Gyermeknőgyógyász Társaság

Székhely:
DEBRECENI EGYETEM
ORVOS- ÉS EGÉSZSÉGTUDOMÁNYI CENTRUM
Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika
4032 Debrecen, Nagyerdei krt. 98
Levélcím: 4012 Debrecen, Pf. 37.
email: gyermekno2017@gmail.com

„A Gyulai Kórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztályáért” Alapítvány

Székhely:
5700 Gyula, Semmelweis u. 1.
email: parduczlaszlo@gmail.com
Számlaszám: 11733027-21185463-00000000

Tudományos Információ

Dr. Párducz László PhD c. egyetemi tanár

Tel.: +36 30 983 7296

E-mail.: parduczlaszlo@gmail.com

 

Dr. Juhász Alpár Gábor  PhD

Tel: +36-20/390- 6073
Email: juhasz.alpar@med.unideb.hu

Békés Vármegyei Központi Kórház

Gyula Város Önkormányzata

BMKK Szülészeti Nőgyógyászati Osztály

Gyulai Kultúrális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft.

Gyulakult

Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. és Tourinform iroda

 

 

 

Papp Zoltán professzor Baross utcai klinikaigazgatói nyugdíjazása (2007) után sem hagyta abba, hanem az általa alapított Maternity Magánklinikán folytatta a szülészet-nőgyógyászati ténykedését. Így több évtizedes szülészorvosi pályafutása során szerzett klinikai, innovatív vezetői, oktatói és kutatói gyakorlata, valamint pedagógusi öröksége és tapasztalata alapján az általa szerkesztett „A SZÜLÉSZET-NŐGYÓGYÁSZAT TANKÖNYVE” korábbi négy kiadását 2017-ben egyszerzős ÖTÖDIK KIADÁSSÁ dolgozta át. Az ezt követő HATODIK KIADÁS (2021) sikere is megerősítette a Semmelweis Kiadót abban a meggyőződésében, hogy a naprakész ismereteket didaktikusan rendszerező és értékelő, továbbá a követendő szemléletet adó tankönyvekre az internet és az egyéb elektronikus felületek gazdag választékának világában is nagy szükség van. Ezért döntött úgy, hogy a Szerzőt a HETEDIK KIADÁS elkészítésére is felkéri.

 

Papp Zoltán professzor a hatodik kiadás átdolgozásakor a korábbi hibák és elavult részek kigyomlálása után figyelembe vette a szülészet-Nőgyógyászatnak a 21. század első negyedében időtállónak ítélt eredményeit, megfűszerezve a legfrissebb genetikai felfedezések klinikai relevanciáival. A HETEDIK KIADÁS-t tankönyve utolsó kiadásának és szellemi hagyatékának tekinti, amely valószínűleg még sokáig bibliája lesz a magyar szülészet-nőgyógyászatnak, szolgálva a kiművelt magyar orvosi fogalmak és nyelvezet tiszteletben tartását, valamint az orvos- és egészségtudományban oktatók és hallgatók, valamint a szakorvosok gondolkodásmódját és igényes képzését.

A könyv a kiforrott lexikális tudás és gyakorlati tapasztalat, az emberi reprodukció feletti elkötelezett őrködés, valamint a várandós nők, illetve a nőbetegek iránt tanúsított alázat eleganciája.

Papp Zoltán professzor a szünetekben dedikálja könyvét:

A könyv bolti: ára 26.000 Ft.
A könyv a regisztrációs asztalnál kedvezményes áron megvásárolható. A Szerző a szünetekben kézséggel dedikálja a könyvét.